Eliet E750 verticuteermachine

Eigenschappen

Motorkeuze 9,0 pk Honda GX 270
  10 pk B&S Vanguard
Mesontkoppeling Verticale riemspanning
  Verticale riemspanning
Meskeuze 25 mm
Diepteinstelling vooraan: Traploos achteraan: 2 standen
Permanent Puntige MessenTM Ja
Chassis Staalplaat 3 mm
Werkbreedte 750 mm
Vaste Messen (aantal/dikte) 28 / 3 mm
Losse messen (aantal/dikte) 48 / 2,5 mm
Double Cut messen (aantal/dikte) 44 / 1,5 mm
Transmissie 2 V-riemem XPA857

DESIGN

Afmetingen (LxBxH in mm) 1300x910x1050 mm
Gewicht 80 kg

Met een werkbreedte van 75 cm en een comfortabel motorvermogen van 9 pk verlucht u met de ELIET E750 grote terreinen in een mum van tijd. Dankzij de wielen met kogellagers loopt deze zwaardere machine bovendien zeer licht. Twee parallelle riemen zorgen er voor dat het vermogen integraal op de messenas wordt overgebracht, zonder dat er slip optreedt.

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

Bij het verticuteren moeten de messen dus de vilt- en moslaag van uw gazonbodem vastgrijpen, lostrekken en bovenhalen. Hierbij speelt de punt van het mes een cruciale rol. Veel messen zijn al na
enkele uren afgebot en verliezen zo hun grijpvermogen.

Als gevolg is de gebruiker al snel geneigd om de machine dieper in te stellen. De gevolgen hiervan zijn echter nefast. Afgestompte messen snijden niet meer, maar halen ook heel wat aarde en grond naar boven. Daarnaast lijden ook de graswortels onomkeerbare schade en heeft de machine sneller last van slijtage.

permanent_puntige_messen

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™ VOOR EEN STRALEND GAZON

Dat de messen voor een verticuteerbeurt diep ingesteld moeten zijn, is een misvatting. Het is in tegenstelling de bedoeling dat het mos, vilt en ander onkruid aan de oppervlakte losgemaakt wordt en uit de grasmat gelicht wordt.

Dat is nu net wat de Permanent Puntige Messen™ garanderen: door een zelfslijpend effect verliezen de messen nooit hun grijpkracht op het mos, en dit gedurende de volledige levensduur van de messen.

Dankzij deze PPM™ technologie haalt u van de eerste tot de laatste meter hetzelfde uitharkrendement. De Eliet garantie op een levenslang rendement!