Eliet E750 getrokken model verticuteermachine

Eigenschappen

Duwboom Vlottend
Meskeuze 25 mm
Diepteinstelling vooraan: Traploosachteraan: 2 standen
Permanent Puntige MessenTM Ja
Chassis Staalplaat 3 mm
Werkbreedte 750 mm
  750 mm
Vaste Messen (aantal/dikte) 28 / 3 mm
Losse messen (aantal/dikte) 48 / 2,5 mm
Double Cut messen (aantal/dikte) 44 / 1,5 mm

Eigenaars van een grote tuin maken geregeld gebruik van zitmaaiers om het gras te maaien. Om het verticuteren van deze tuinen gemakkelijker te maken, ontwikkelde Eliet een getrokken model van de E750. Dit model kan vastgemaakt worden aan een zitmaaier en is door de verstelbare dissel compatibel met elk beschikbaar model. Om ervoor te zorgen dat de precisie van het verticuteerwerk niet verloren gaat besloot Eliet om de duwboom van de machine niet te verwijderen. Zo kan men met de hand toch de moeilijk bereikbare plaatsen verticuteren.

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

Bij het verticuteren moeten de messen dus de vilt- en moslaag van uw gazonbodem vastgrijpen, lostrekken en bovenhalen. Hierbij speelt de punt van het mes een cruciale rol. Veel messen zijn al na
enkele uren afgebot en verliezen zo hun grijpvermogen.

Als gevolg is de gebruiker al snel geneigd om de machine dieper in te stellen. De gevolgen hiervan zijn echter nefast. Afgestompte messen snijden niet meer, maar halen ook heel wat aarde en grond naar boven. Daarnaast lijden ook de graswortels onomkeerbare schade en heeft de machine sneller last van slijtage.

permanent_puntige_messen

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™ VOOR EEN STRALEND GAZON

Dat de messen voor een verticuteerbeurt diep ingesteld moeten zijn, is een misvatting. Het is in tegenstelling de bedoeling dat het mos, vilt en ander onkruid aan de oppervlakte losgemaakt wordt en uit de grasmat gelicht wordt.

Dat is nu net wat de Permanent Puntige Messen™ garanderen: door een zelfslijpend effect verliezen de messen nooit hun grijpkracht op het mos, en dit gedurende de volledige levensduur van de messen.

Dankzij deze PPM™ technologie haalt u van de eerste tot de laatste meter hetzelfde uitharkrendement. De Eliet garantie op een levenslang rendement!