Eliet E501 verticuteermachine

Eigenschappen

Motorkeuze 5,0 pk Honda GC190 (VM)
  6,5 pk Honda GP200
  6,5 pk B&S Vanguard
  6,5 pk Honda GX200
Duwboom Vlottend
Mesontkoppeling Verticale riemspanning
Meskeuze 25 mm
Diepteinstelling vooraan: Traploos achteraan: 2 standen
Permanent Puntige MessenTM Ja
Chassis Staalplaat 3 mm
Werkbreedte 500 mm
Vaste Messen (aantal/dikte) 18 / 3 mm
Losse messen (aantal/dikte) 34 / 2.5 mm
Double Cut messen (aantal/dikte) 31 / 1.5 mm
Transmissie V-riem XPA800

DESIGN

Afmetingen (LxBxH in mm) 1200x740x1000 mm
Gewicht 63 kg

De krachtige professionele motoren, de traploze zelfborgende hoogteverstelling en de grote wielen op dubbele kogellagers zullen uw kennersoog niet ontgaan. Onder het chassis zitten uiteraard de ELIET Permanent Puntige Messen™, die u verzekeren dat u van de eerste tot de laatst minuut hetzelfde rendement haalt.

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

Bij het verticuteren moeten de messen dus de vilt- en moslaag van uw gazonbodem vastgrijpen, lostrekken en bovenhalen. Hierbij speelt de punt van het mes een cruciale rol. Veel messen zijn al na
enkele uren afgebot en verliezen zo hun grijpvermogen.

Als gevolg is de gebruiker al snel geneigd om de machine dieper in te stellen. De gevolgen hiervan zijn echter nefast. Afgestompte messen snijden niet meer, maar halen ook heel wat aarde en grond naar boven. Daarnaast lijden ook de graswortels onomkeerbare schade en heeft de machine sneller last van slijtage.

permanent_puntige_messen

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™ VOOR EEN STRALEND GAZON

Dat de messen voor een verticuteerbeurt diep ingesteld moeten zijn, is een misvatting. Het is in tegenstelling de bedoeling dat het mos, vilt en ander onkruid aan de oppervlakte losgemaakt wordt en uit de grasmat gelicht wordt.

Dat is nu net wat de Permanent Puntige Messen™ garanderen: door een zelfslijpend effect verliezen de messen nooit hun grijpkracht op het mos, en dit gedurende de volledige levensduur van de messen.

Dankzij deze PPM™ technologie haalt u van de eerste tot de laatste meter hetzelfde uitharkrendement. De Eliet garantie op een levenslang rendement!